29 oktober 2020

Klein Alzheimer Cafe Peelland

Klein” Alzheimer Café Peelland: ervaringsverhalen in coronatijd staan centraal

De coronacrisis raakt iedereen, ook de ouderen en zeker ook mensen met dementie en hun omgeving. Daarom wil Alzheimer Café Peelland (voor Deurne, Asten en Someren) graag bezoekers van het Alzheimer Café gelegenheid geven hun verhalen te delen met andere bezoekers en een ACP-gespreksleider, uiteraard binnen de coronaregels. Daartoe wordt een “klein” Alzheimer Café georganiseerd, voor maximaal acht bezoekers. Bij grotere belangstelling volgen meer bijeenkomsten, wellicht ook overdag mits daar vraag naar is.

Op dinsdag 3 november 2020 is de eerste bijeenkomst van 19.30 – 20.30 uur in De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 (zijstraat Lienderweg) in Asten. Inloop vanaf 19.15 uur. De gespreksleider zal de gasten uitnodigen te vertellen hoe ze de coronatijd tot op heden zijn doorgekomen. Hoe heeft men de afgelopen periode ervaren? Wat hield men op de been en wat heeft men geleerd?

In verband met het waarborgen van de coronamaatregelen kunnen maximaal acht bezoekers ontvangen worden en daarom is aanmelden noodzakelijk. Dat kan  via alzheimercafepeelland@gmail.com of telefonisch bij Piet Schippers, tel. 0493-692695 of  06 27338017. Hij zal nadere bijzonderheden geven over coronamaatregelen en u vertellen of er op 3 november nog ruimte is en u eventueel een alternatieve bijeenkomst aanbieden. Tijdens de bijeenkomst worden alle coronamaatregelen in acht genomen.

Ook willen wij inventariseren of er behoefte is aan bijeenkomsten overdag. Dit kunt u via bovenstaand e-mailadres melden.

Telefonische contact

Voor wie de fysieke bijeenkomst in deze coronatijd niet durft de bezoeken, maar wel behoefte heeft aan een gesprek, biedt ACP de mogelijkheid om telefonisch contact met een vrijwilliger te krijgen. U kunt zich daarvoor melden op bovengenoemd e-mailadres of telefoonnummer.

Website

Alzheimer Nederland heeft een fraaie website waar veel informatie, verhalen en filmpjes te zien zijn: https://www.alzheimer-nederland.nl  Ook kunt u doorklikken naar nieuws uit de buurt (regio zuidoost Brabant) en facebookberichten lezen over Alzheimer Café Peelland.

 

 

Noot voor de redactie – meer informatie over het Alzheimer Café Peelland via:

 

Petra Raijmakers

T: 06 – 40953730

E: alzheimercafepeelland@gmail.com

I: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuidoost-brabant/alzheimer-cafe-peelland

F: alzheimercafepeelland