De KBO-afdeling Liessel is opgericht op 5 november 1956 en is in Liessel de grootste vereniging. Het ledenaantal bedraagt momenteel ruim 500 leden.

Wilt u graag een bericht plaatsen of wilt u reageren op de inhoud van deze website, neem dan contact op met Toon van Duijnhoven. Hij is de webmaster van deze website en contactpersoon vanuit het bestuur. Tel. 0493-341559.

Wegens Corona maatregelen voorlopig geen activiteiten. U kunt wel het nieuws volgen op de website

Collectieve ziektekostenverzekering.

Als je zit te dubben om over te stappen naar een andere ziektekostenverzekering kijk dan eens naar de aanbieding van VGZ.

Die heeft een leuke aanbieding voor leden van KBO-Brabant. Dus ook voor afdeling Liessel.

Nog geen lid. Meld je aan als lid en profiteer meteen komend jaar van je voordeel.

Puzzel KBO nieuwsbrief

Oplossing van de puzzel in de nieuwsbrief van  februari

strooiwagen

LEDENVOORDEEL

Bij KBO-Brabant is veel voordeel te halen op verschillend punten.

b.v Collectieve  afname van energie en Collectieve ziektekostenverzekering.

Klik op volgende link voor al het voordeel dat u wordt aangeboden.

onsledenvoordeel.nl

23 februari 2021
Jaar 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
19:30 - 20:30 Alzheimer café
19:30 - 20:30 Alzheimer café

Geen uitgelichte activiteiten

Nieuwe website Onsmagazine.nl

Maandag 21 december lanceren wij officieel de nieuwe website Onsmagazine.nl, dit is tegelijk met de verschijning van de Ons van januari 2021, waarin een artikel is opgenomen over deze nieuwe site.

Onsmagazine.nl is een digitale doorvertaling van het vertrouwde ledenmagazine Ons. Per papieren editie komt een aantal belangrijke artikelen uit de Ons op deze website te staan. Iedereen kan de artikelen lezen, bezoekers hoeven geen lid te zijn van KBO-Brabant. Meelezers onder uw vrienden en familieleden kunnen dus voortaan ook op deze speciale Ons-website terecht, zelfs als ze Brabant lang geleden hebben verruild voor Groningen of Canada. Op de website zijn ook vele artikelen uit eerdere edities van de Ons terug te lezen. Daarmee biedt de website een handige archieffunctie! De artikelen worden gerubriceerd naar drie thema’s die ook in het magazine terug te vinden zijn: Ons Belang, Leven en Mensen.

De website is al in de lucht; u kunt vast een kijkje nemen! Op de site vindt u rechtsboven een mogelijkheid om u aan te melden voor een aparte nieuwsbrief.

Er is hard aan gewerkt door de redactie van de Ons, wij zijn best een beetje trots op het resultaat!

Extra informatie Alzheimer Café.

Alzheimer Café Peelland, elke eerste dinsdag van de maand.

Op 5 januari kan er in verband met corona geen klein alzheimer café  plaats vinden. We hopen dat het op2 februari wel weer kan. Ook dan moet  zich weer aanmelden op tel.0493-692695/ 0627338017.

Bij meer belangstelling zal een extra klein café gehouden worden op dinsdagmiddag 2 februari en dinsdagavond 9 februari. Voorkeuren kunnen bij aanmelding aangegeven worden.  Dus alleen bij teveel aanmelding op de extra dagdelen.

Programma 2021

In de laatste 2 maanden van 2020 zijn we weer gestart met ons Alzheimercafé, alleen in een afgeslankte vorm. We noemen dit “Klein” Alzheimercafé Peelland. Onze ervaring was dat dit ondanks dat er maar met een beperkt aantal mensen konden deelnemen, hele waardevolle avonden waren. Het werden avonden met een lach en een traan.
Graag willen we in 2021 weer maandelijks een Alzheimercafé organiseren. Of dit al met een grotere groep kan en mag is koffiedik kijken. Daarom hebben we de thema’s nog niet vastgelegd per maand, maar wel al 10 thema’s uitgekozen die we in 2021 aan bod willen laten komen. In ’t Contact, het Peelbelang, Weekblad van Deurne, Siris en op onze facebookpagina zal het thema van de betreffende maand steeds gepubliceerd worden en laten we weten of er een gastspreker aanwezig zal zijn. Ook kunt u hier zien waar u zich aan kunt melden.

Wilt u persoonlijk per mail op de hoogte gebracht worden en onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen (m.u.v. juli en augustus), dan kunt u een mailtje sturen naar alzheimercafepeelland@gmail.com onder vermelding van

uw naam, mailadres en “aanmelden nieuwsbrief”. De data van Alzheimercafé Peelland in 2021 zijn:

5 januari           2 februari         2 maart 6 april              11 mei

1 juni               7 september      5 oktober          2 november      7 december

De volgende onderwerpen zullen in de loop van 2021 aan bod komen. De volgorde kan nog wisselen.

Hoe verder na de diagnose

Overgang naar het verpleeghuis

Ervarinsverhalen  van mantelzorgers

Wat leg ik bij de bank en/of de notaris vast

Ik verlies mijn maatje

Dementie en bewegen

Rouw en verlies

Wat maakt het alledaagse leven gemakkelijker

Vrijwillig levenseinde

Jonge mensen en dementie

Piet Schippers

Onze Belcirkels

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep en vooral ouderen dienen sociaal contact zoveel mogelijk te beperken. Ontmoeten kan niet, maar bellen kan wel! Dus vindt u het gezellig om in contact te komen met andere KBO-leden? Doe dan mee met Onze Belcirkels.

ANWB AutoMaatje Deurne is weer opgestart na de corona shut down

Overleden leden in maart

Lien Welten