Lief en Leed

Hieronder staan alle afspraken van onze werkgroep Lief en Leed.
Het is natuurlijk wel noodzakelijk, dat het bestuur op de hoogte gebracht wordt van het lief en leed van onze KBO-leden.
Ook familieleden kunnen ons hierover informeren.

Afspraken:
 Bij 25 of 40 jaar lidmaatschap: bloemen + een oorkonde van KBO-Brabant.
 Bij kennisgeving aan het bestuur van een 25-, 40-, 50– of 60-jarig huwelijk met receptie:
    bezoek op de receptie door het bestuur met couvert.
 Bij kennisgeving aan het bestuur van een 25-, 40-, 50– of 60-jarig huwelijk zonder receptie: bloemen.
 Zonder kennisgeving aan het bestuur van een 25-, 40-, 50– of 60-jarig huwelijk zonder receptie: een felicitatiekaart.
 Verjaardagen 90, 95 en 100 jaar: bezoek werkgroep met attentie. Boven de 100 jaar, elk jaar een bezoek.
 Bij kennisgeving verblijf ziekenhuis, minimaal 10 dagen: bezoek werkgroep met attentie.
 Bij kennisgeving van langdurige zieken thuis: bezoek werkgroep met attentie.
 Bij het overlijden van een KBO-lid: tijdens afscheidsdienst vaandel met wimpel en later een H. Mis ter nagedachtenis.
 Bij overlijden van een KBO-lid en crematie: overleg met de familie.
 In overleg met de familie wordt er 3 á 6 weken na het overlijden van een lid door enkele bestuursleden een              condoleancebezoekje gebracht aan de achterblijvende partner.

De werkgroep bestaat uit:
Marietje Beekman, Anneke Giebelen, Maria Mennen, Tonnie v.d. Werf, Truus Willemse, Marga Huibrechtse, Annie Kuunders en Gerrie van Deursen.
De leden van de werkgroep geven graag gehoor aan uw verzoek.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Maria Mennen,
tel. 342169 of 06 15555701

Oproep

De werkgroep “Lief en Leed” is op zoek naar vrijwilligers die enkele uurtjes per week met iemand willen gaan wandelen of op bezoek willen gaan bij een eenzame of zieke voor een praatje. Dit kan ook op toerbeurt, wanneer meer mensen zich geroepen voelen en zich aanmelden. Zo doe je op een sociale manier zelf ook nog wat aan je conditie.

Een telefoontje met Maria Mennen  0493-342169  is al voldoende.

Algemene informatie

Het bestuur heeft alle afspraken betreffende Lief en Leed op een rijtje gezet om misverstanden te voorkomen.

Het is natuurlijk wel noodzakelijk, dat het bestuur op de hoogte gebracht wordt van het lief of leed, dat onze leden ten deel valt. Doe dit schriftelijk of per e-mail. Ook familieleden kunnen ons informeren.

Afspraken

• 25 of 40 jaar lidmaatschap: bloemen + oorkonde van KBO-Brabant.
  • Bij kennisgeving aan het bestuur van een 25-40-50-60-jarig huwelijk met receptie: bezoek aan receptie door bestuur met couvert.
  • Bij kennisgeving aan het bestuur van een 25-40-50-60-jarig huwelijk zonder receptie: bloemen.
  • Zonder kennisgeving aan het bestuur van een 25-40-50-60-jarig huwelijk zonder receptie: een felicitatiekaart.
  • Verjaardagen 90, 95 en 100 jaar en vanaf 100 jaar ieder jaar: bezoek van werkgroep met attentie.
  • Bij kennisgeving van verblijf in ziekenhuis van minimaal 10 dagen: bezoek van werkgroep met attentie.
  • Bij kennisgeving van langdurige ziekte thuis: bezoek van werkgroep met attentie.
  • Bij het overlijden van een KBO-lid: tijdens de afscheidsdienst ons vaandel met wimpel en later een H. Mis ter nagedachtenis.
  • Bij het overlijden van een KBO-lid: zonder afscheidsdienst (alleen crematie of begraving): overleg met de familie.

De werkgroep bestaat uit de dames

Marietje Beekman, Anneke Giebelen, Maria Mennen, Tonny v.d. Werf, Truus Willemse, Marga Huibrechtse, Annie Kuunders en Gerrie van Deursen.

De leden van deze werkgroep geven graag gehoor aan uw verzoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria Mennen. Tel. 0493-342169