Verslag van de busreis naar Blankenberge 27 juni t/m 1 juli

We zijn met 8 personen uit Liessel mee geweest met de busreis van touringcarbedrijf Ghielen.
In totaal waren we met 30 personen.
We zijn gisterenavond weer teruggekomen en ik zit nu bij de koffie na te peinzen. We gingen allemaal met elkaar om, iedereen schoof bij elkaar aan, dat was heel prettig. De reis was goed verzorgd, het hotel en de lunchplaatsen waren van grote kwaliteit.

Het begon al in Gilze-Rijen bij de eerste koffiestop, daar konden we met elkaar kennismaken. Het hotel in Blankenberge lag vlak bij zee, daar zijn we de eerste avond al naar toe gewandeld.
De dagen daarop mooie uitstapjes, bijvoorbeeld Ieper, waar we met een gids veel plekken bezochten van de eerste wereldoorlog en ’s avonds om 8 uur waren we bij de herdenking, die iedere avond plaatsvindt, The Last Post. Heel bijzonder om erbij te zijn. We hadden tussendoor ook tijd om Ieper te verkennen.
We zijn zelfs met verschillende mensen in het reuzenrad geweest.
We zijn ook naar Brugge geweest. Jammer dat het regende, maar het was wel lachen.

We zaten met 28 personen in een boot met allemaal paraplu’s. Als we onder een brug voeren moesten de paraplu’s naar beneden en werden we nóg natter. Maar daarna gingen we iets drinken en zaten we lekker droog en warme chocolademelk met slagroom is ook niet verkeerd.

We zijn ook nog naar het “Vlaemsche-erfgoed” in Groede geweest, ook met een gids. We hadden zelfs een zanger die speciaal voor ons heeft gezongen.

De reis werd afgesloten met een diner in Hoogeloon, wat weer heel goed was. Alles bij elkaar was het een heel geslaagd reisje. 

Een groot compliment voor onze buschauffeur Lucy (een dame), heel kundig en bijzonder aardig. Iedereen heeft er aan meegewerkt om er een mooie reis van te maken.

Riky van Hout