Taxbus

Taxbus is vervoer van deur tot deur in de regio voor mensen met een Wmo-vervoersindicatieis (Wet maatschappelijke ondersteuning), en is bedoeld voor deelname aan het maatschappelijk verkeer (familiebezoek, winkelen, station). U kunt met Taxbus reizen op zondag tot en met donderdag van 07:00 uur tot 00:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 07:00 uur tot en met 01:00 uur de volgende dag.
Wilt u gebruik maken van de Taxbus dan heeft u een Taxbuspas nodig. Neem hiervoor contact op met Zorg in Deurne (0493 387 387).

Taxbus mag tijdens de rit een stukje omrijden (maximaal 30 minuten) om andere reizigers op te halen of weg te brengen. Ook mag Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip aankomen. Dat maakt Taxbus voordeliger dan een gewone taxi. U mag 25 kilometer reizen tegen het Wmo-kilometertarief

Hoe werkt Taxbus?

U neemt minimaal 1 uur voordat u wilt vertrekken contact op met het Mobiliteitscentrum via telefoonnummer 0800-0234795 (gratis). Minimaal 2 uur voor vertrek kunt u ook uw rit reserveren via email: taxbus@munckhof.nl of via de website www.taxbus.nl

Wat kost reizen met de Taxbus?

  • Taxbuspashouders betalen het opstaptarief van € 1,08 en vervolgens € 0,188voor iedere kilometer die u reist volgens de berekening van de kortste route met een maximum van 25 kilometer.
    Voor iedere extra km betaaltd u her duurdere Commerciële tarief van € 2,57 per km

  • Extra meereizenden zonder indicatie betalen ieder:
    een opstaptarief van € 1,08 en  € 0,188 voor iedere kilometer die u reist volgens de berekening van dee kortste route met een maximum van 25 km.
    Voor iedere extra km betaaltd u her duurdere Commerciële tarief van € 2,57 per km
    Contaktpersoon Joke van der Tol  tel. 06-24801969

Voor inwoners van de gemeente Deurne geldt dat iedereen (ook zonder Wmo-toekenning) gebruik mag maken van Taxbus als vorm van openbaar vervoer van deur tot deur. OV-reizigers betalen voor een rit die start of eindigt in de gemeente Deurne tot en met 5 zones € 4,15 per zone (plus 1 opstapzone) en € 9,20 vanaf de zesde zone. Taxbuspashouders betalen voor de eerste 5 zones een voordeliger tarief.

U kunt met Taxbus reizen als u in de gemeente Deurne woont. U heeft geen aparte pas nodig.

Wilt u gebruik maken van de Taxbus uit hoofde van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)?  Dan heeft u een Taxbuspas nodig.

U neemt daarvoor contact op met het WMO-loket van de Gemeente Deurne.

Taxbus rijdt in 18 gemeenten en maakt gebruik van drie regionale vervoerders. Deze vervoerders verzorgen het vervoer van deur tot deur van mensen met een toekenning op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In sommige gemeenten mogen ook ouderen gebruik maken van Taxbus¹:

Alptax Taxi Service BV uit Deurne rijdt voor de gemeenten Deurne, Helmond,  Asten en Someren.

RVC Nederland uit Enschede is het regiecentrum van Taxbus. In het regiecentrum komen alle aanvragen voor ritten binnen en worden de ritten gepland.

Het vervoer
Het gaat hier bijvoorbeeld om vervoer naar familie, vrienden, de kapper, de wekelijkse markt of ziekenbezoek. U kunt ook reizen naar de huisarts en het ziekenhuis, als geen gebruik kan worden gemaakt van zittend ziekenvervoer.

Het vervoersgebied
Taxbus rijdt in 18 gemeenten, waaronder de gemeente Deurne. U kunt vanaf uw huisadres maximaal 5 zones reizen tegen het bovenstaande zonetarief. Reist u meer dan 5 zones dan geldt een hoger zonetarief.

De ritprijs

Voor het bepalen van de ritprijs wordt uitgegaan van een zonesysteem. Voor elke rit betaalt u één extra zone, de zogenaamde opstapzone. Voor Wmo-gerechtigden geldt een speciaal tarief. Indien u een sociaal begeleider meeneemt, betaalt deze hetzelfde tarief.

Voor meer informatie kunt u klikken op onderstaande links.

www.deurne.nl/      Bij “Wat zoekt u?” typt u Taxbus.

www.taxbus.nl

U kunt ook altijd informatie vragen bij een van de Ouderenadviseurs van KBO-Liessel.

Terug naar de startpagina