Collectieve zorgverzekeringen

 

KBO-Brabant biedt zijn leden ook in 2024 de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering

 

Korting bij zorgverzekeringen

Korting bij zorgverzekeringen

Via collectief KBO-Brabant bij VGZ, CZ en Zilveren Kruis/Aon

Drie zorgverzekeraars bieden u als lid van KBO-Brabant collectiviteitsvoordelen op uw zorgverzekering: VGZ, CZ en Zilveren Kruis/Aon. Premiekorting geven op de basisverzekering mag wettelijk per 2023 niet meer, maar op de aanvullende verzekering nog wel. Daarnaast krijgt u bij een aanvullende zorgverzekering van VGZ en de aanvullende zorgverzekering CZ Leden uw contributie voor KBO-Brabant tot maximaal 25 euro per jaar vergoed. Hieronder zetten we per verzekeraar de korting en voordelen per 1 januari 2024 op een rij.

VGZ

Korting
Bij VGZ krijgt u 15 procent korting op uw aanvullende verzekering als u kiest voor VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter en VGZ Zorgt Best via het collectief van KBO-Brabant. Welke vergoedingen onder deze verschillende verzekeringen vallen, kunt u bekijken op www.vgz.nl/kbo-brabant.
Daarnaast krijgt u via KBO-Brabant 5 procent korting op een Tandverzekering van VGZ.

Bent u al bij VGZ verzekerd, maar nog niet via het collectief van KBO-Brabant of via een collectief van een andere organisatie? Via MijnVGZ of de VGZ-app kunt u uw polis omzetten naar de collectieve zorgverzekering van KBO-Brabant. Gebruik daarvoor het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant voor VGZ: 87718266. U kunt ook bellen naar (088) 131 12 34.
Op   www.vgz.nl/kbo-brabant       vindt u meer uitleg en een instructiefilmpje.

Contributie KBO-Brabant retour
Als u kiest voor de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter of VGZ Zorgt Best via het collectief van KBO-Brabant, dan krijgt u per jaar tot maximaal 25 euro retour van uw lidmaatschapsgeld voor KBO-Brabant. U kunt uw betalings- en lidmaatschapsbewijs aanvragen door het invullen van een formulier op www.kbo-brabant.nl/onsvoordeel. Dit bewijs kunt u indienen bij VGZ, op dezelfde manier als gewoonlijk uw facturen voor zorgkosten.

Zijn u en uw partner beiden lid van KBO-Brabant? Dien het lidmaatschapsbewijs dan voor beiden apart in.

CZ

Korting
Bij CZ krijgt u 10 procent korting op uw aanvullende verzekering als u kiest voor de aanvullende verzekering CZ Leden. Kiest u een andere aanvullende verzekering van CZ, dan krijgt u deze korting niet; wel zijn er andere voordelen. Welke vergoedingen onder de aanvullende verzekeringen van CZ vallen, kunt u bekijken op www.cz.nl/kbo-brabant

Bent u al bij CZ verzekerd, maar nog niet via het collectief van KBO-Brabant of via een collectief van een andere organisatie? Via MijnCZ kunt u uw polis omzetten naar de collectieve zorgverzekering van KBO-Brabant. Gebruik daarvoor het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant voor CZ: 14103648. U kunt ook bellen naar (088) 555 77 77.

Als u nu via uw KBO-Afdeling of KBO-Kring collectief verzekerd bent bij CZ, dan wordt uw polis per 1 januari 2023 automatisch omgezet naar het collectief van KBO-Brabant.

Contributie KBO-Brabant retour
Als u kiest voor de aanvullende verzekering CZ Leden via het collectief van KBO-Brabant, dan krijgt u tot 25 euro retour voor uw lidmaatschap van KBO-Brabant. U kunt uw betalings- en lidmaatschapsbewijs 2023 aanvragen door het invullen van een formulier op www.kbo-brabant.nl/onsvoordeel. Dit bewijs kunt u indienen bij CZ, op dezelfde manier als gewoonlijk uw facturen voor zorgkosten. Kiest u een andere aanvullende verzekering van CZ, dan geldt deze contributieteruggave niet.

Zijn u en uw partner beiden lid van KBO-Brabant? Dien het lidmaatschapsbewijs dan voor beiden apart in.

Zilveren Kruis via Aon

Korting
Via Aon krijgt u 10 procent korting op uw aanvullende verzekering van Zilveren Kruis als u kiest voor het collectief van KBO-Brabant. Welke vergoedingen onder de aanvullende verzekeringen vallen, kunt u bekijken op www.aonverzekeringen.nl/zorg/kbobrabant. Daarnaast krijgt u via KBO-Brabant 10 procent korting op het tandpakket van Zilveren Kruis/Aon.

Wilt u zich aanmelden als verzekerde bij Zilveren Kruis/Aon met de collectiviteitskorting voor leden van KBO-Brabant? Gebruik dan het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant: ZK/Aon: 207088388U kunt ook bellen naar (040) 261 18 88.

Heeft u al een Zilveren Kruis-verzekering via het collectief van KBO-Brabant onder de noemer One Underwriting Health of via het collectief van KBO-PCOB? Deze verzekering gaat met ingang van 1 januari 2023 over in Zilveren Kruis/Aon.

Voor nadere informatie

Voor vragen kunt u bellen met de genoemde verzekeraars, maar KBO-Brabant heeft ook een eigen helpdesk ingericht speciaal voor vragen over onze collectiviteiten: (073) 303 64 49. Op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.

Artikel met tabellen met tarieven
Deze tekst is afkomstig van een artikel in ledenmagazine Ons, het decembernummer. Daarin staat ook een tabel met alle collectiviteitsverzekeringen op een rij, met de tarieven.

Klik hier om die te bekijken.
 
 
 
 
 
Wat is het voordeel voor leden?
Een van onze leden heeft uitgezocht wat de verschillen zijn tussen het afsluiten van een aanvullende verzekering rechtstreeks bij VGZ, en een aanvullende verzekering (Goed-Beter-Best ) via het collectief van KBO-Brabant.
 
Via KBO-Brabant krijg je meer voor:
 
Fysiotherapie: meer behandelingen
Alternatieve zorg: hoger maximaal bedrag
Mantelzorg: hoger maximaal bedrag
Mantelzorg: meer dagen vervangend
Preventiebudget: hoge maximaal bedrag
Tandartskosten: hoger maximaal bedrag
 
Een en ander hangt wel af van uw persoonlijke situatie. Als u deze extra’s niet nodig denkt te hebben, dan is het voordeel kleiner.
 
Maar bij elke aanvullende verzekering via KBO-Brabant krijgt u in ieder geval tot een maximum van € 25,00 het lidmaatschap van de KBO vergoed, ieder jaar weer!
Let wel: dit aanbod geldt alleen voor mensen die in 2022 lid zijn van KBO-Brabant!
 
Als u nog geen lid bent meldt u aan als lid van KBO
 
 
 

CZ

Ook bij CZ kunt u een collectieve verzekering afsluiten. Op maandag van 12.00 tot 13.00 uur staat het mobiel kantoor van CZ op de markt in Liessel. Daar kun je meer informatie krijgen over een collectieve ziektekostenverzekering van CZ. Of bel met de klantenservice op telefoonnummer 088-55557777

Geef aan dat je de ‘aanvullende verzekering leden’ wilt afsluiten.

Dan kun je jaarlijks de contributie van KBO-Liessel terug vragen. Ook voor je partner mits ook lid van KBO-Liessel. Beiden apart aanvragen.

 

Veranderen van zorgverzekeraar

Wil je van zorgverzekeraar veranderen, dan dient u uw huidige verzekering voor 31 december 2022 op te zeggen. Een nieuwe verzekering kan worden afgesloten tot en met 31 januari 2023

 

Terug naar de startpagina