Collectieve zorgverzekeringen

KBO-Brabant biedt zijn leden ook in 2020 de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering:

Er komt vanuit de overheid een verandering in de voorwaarden in 2020 . Kijk op de site bij de nieuwsberichten

Voor het bericht klik hier

Ook voor het jaar 2020 kunnen leden van KBO-Brabant korting en extra vergoedingen krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

VGZ – rechtstreeks naar de website via deze link

Leden van KBO-Brabant krijgen bij VGZ 4% korting op:

– de basisverzekering Ruime Keuze (naturapolis) € 115,15 per maand incl. korting
– de basisverzekering Eigen Keuze (restitutiepolis) € 122,59 per maand incl. korting

En 10% korting op:
– de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed € 12,15 per maand incl. korting
– de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Beter € 21,11 per maand incl. korting
– de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Best € 35,69 per maand incl. korting

Daarnaast vergoedt VGZ het lidmaatschap van KBO-Brabant tot een bedrag van € 25,00 per aanvullend verzekerde per jaar. In de meeste
gevallen komt dit neer op een gratis lidmaatschap van onze vereniging, afhankelijk van de lokale KBO-Afdeling waar u bent ingeschreven.

Er geldt géén medische selectie voor aanvullende zorgverzekering of voor de tandartsverzekering VGZ Tand Goed en VGZ Tand Beter.

Leden nemen zelf contact op met VGZ, telefoonnummer (088) 13 11 234.
Geef bij aanmelding het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant door: 87718266.

Wat is het voordeel voor leden?
Een van onze leden heeft uitgezocht wat de verschillen zijn tussen het afsluiten van een aanvullende verzekering rechtstreeks bij VGZ, en een aanvullende verzekering (Goed-Beter-Best ) via het collectief van KBO-Brabant.

Via KBO-Brabant krijg je meer voor:

Fysiotherapie: meer behandelingen
Alternatieve zorg: hoger maximaal bedrag
Mantelzorg: hoger maximaal bedrag
Mantelzorg: meer dagen vervangend
Preventiebudget: hoge maximaal bedrag
Tandartskosten: hoger maximaal bedrag

Een en ander hangt wel af van uw persoonlijke situatie. Als u deze extra’s niet nodig denkt te hebben, dan is het voordeel kleiner.

Maar bij elke aanvullende verzekering via KBO-Brabant krijgt u in ieder geval tot een maximum van € 25,00 het lidmaatschap vergoed, ieder jaar weer!
Let wel: dit aanbod geldt alleen voor mensen die in 2020 lid zijn van KBO-Brabant!

De volgende verzekeringen zijn afgesloten via de kring. Deze bestaande verzekeringen zullen wel door de verzekeraar verlengd worden . Mogelijk wel door andere voorwaarden. Door de overheid zijn andere regels opgelegd

Aon – rechtstreeks naar de website via deze link
Leden van KBO-Brabant kunnen via Aon een zorgverzekering afsluiten.

IAK zorgverzekering van Aon:

8% korting op de basisverzekering en 5% korting op de aanvullende verzekering (goed/beter/best/vitaal).
Leden die voor deze IAK Zorgverzekering (Aon) + aanvullende verzekering kiezen ontvangen de volgende extra voordelen:
• zes extra behandelingen voor beweegzorg (fysiotherapie)
• vergoeding van uw rijbewijskeuring tot maximaal € 35,-
• eenmalige KBO-Brabant lidmaatschapsbijdrage van € 20,-

Voor meer informatie over de zorgverzekeringen via Aon kunnen de leden contact opnemen met Aon. Telefoonnummer 040-2611888.
Geef bij de aanmelding het volgende collectiviteitsnummer door: 8086.

Zilveren Kruis Achmea (ZKA) – rechtstreeks naar de website via deze link
Leden van KBO-Brabant krijgen bij ZKA 8% korting op de basisverzekering, 10% korting op de aanvullende verzekeringen, 10% korting op de tandartsverzekeringen en 25% korting op het pakket Extra Vitaal.
Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering van minstens één ster, dus niet bij alleen een aanvullende tandartsverzekering, krijgen de leden het ‘Extra aanvullend KBO pakket’ gratis.

Aan het gratis pakket Extra Aanvullend KBO zijn de volgende voordelen verbonden:

– hulp van de zorgcoaches van Zilveren Kruis
– zes behandelingen fysiotherapie
– extra hulp aan huis na ziekenhuisopname
– € 250,- extra vergoeding boven op de sterk verruimde mantelzorgregeling vanaf twee sterren
– € 35,- vergoeding voor een verplichte rijbewijskeuring
– eenmalige KBO-Brabant lidmaatschapsbijdrage van € 20,-

Leden nemen zelf contact op met Zilveren Kruis Achmea.
Telefoonnummer 071–7510056.
Geef bij de aanmelding het volgende collectiviteitsnummer door: 207000837.

CZ

Ook bij CZ kunt u een collectieve verzekering afsluiten. Op maandag van 12.00 tot 13.00 uur staat het mobiel kantoor van CZ op de markt in Liessel. Daar kun je meer informatie krijgen over een collectieve ziektekostenverzekering van CZ. Of bel met de klantenservice op telefoonnummer 088-55557777

Geef aan dat je via de KBO Kring Peelland een verzekering wilt afsluiten.

CZ geeft 5 % korting op de bassisverzekering.

Het collectiviteitsnummer van de KBO voor de CZ-verzekering  is: 2422719

Veranderen van zorgverzekeraar

Wil je van zorgverzekeraar veranderen, dan dient u uw huidige verzekering voor 31 december 2019 op te zeggen. Een nieuwe verzekering kan worden afgesloten tot en met 31 januari 2020.