Collectieve zorgverzekeringen

KBO-Brabant biedt zijn leden ook in 2022 de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering

Ook voor het jaar 2022 kunnen leden van KBO-Brabant korting en extra vergoedingen krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Informatie VGZ

Klik op deze link  voor meer informatie over de zorgverzekering van VGZ

Daarnaast vergoedt VGZ het lidmaatschap van KBO-Brabant tot een bedrag van € 25,00 per aanvullend verzekerde per jaar. In de meeste gevallen komt dit neer op een gratis lidmaatschap van onze vereniging, afhankelijk van de lokale KBO-Afdeling waar u bent ingeschreven.

Er geldt géén medische selectie voor aanvullende zorgverzekering of voor de tandartsverzekering VGZ Tand Goed en VGZ Tand Beter.
Voor meer informatie klik op de link boven dit artikel.

Leden nemen zelf contact op met VGZ, telefoonnummer (088) 13 11 234.
Geef bij aanmelding het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant door: 87718266.

Wat is het voordeel voor leden?
Een van onze leden heeft uitgezocht wat de verschillen zijn tussen het afsluiten van een aanvullende verzekering rechtstreeks bij VGZ, en een aanvullende verzekering (Goed-Beter-Best ) via het collectief van KBO-Brabant.

Via KBO-Brabant krijg je meer voor:

Fysiotherapie: meer behandelingen
Alternatieve zorg: hoger maximaal bedrag
Mantelzorg: hoger maximaal bedrag
Mantelzorg: meer dagen vervangend
Preventiebudget: hoge maximaal bedrag
Tandartskosten: hoger maximaal bedrag

Een en ander hangt wel af van uw persoonlijke situatie. Als u deze extra’s niet nodig denkt te hebben, dan is het voordeel kleiner.

Maar bij elke aanvullende verzekering via KBO-Brabant krijgt u in ieder geval tot een maximum van € 25,00 het lidmaatschap van de KBO vergoed, ieder jaar weer!
Let wel: dit aanbod geldt alleen voor mensen die in 2021 lid zijn van KBO-Brabant!

Als u nog geen lid bent meldt u aan als lid van KBO

Aon – rechtstreeks naar de website via deze link
Leden van KBO-Brabant kunnen via Aon een zorgverzekering afsluiten.

IAK zorgverzekering van Aon:

5% korting op de basisverzekering en aantrekkelijke korting op de aanvullende verzekering (goed/beter/best/vitaal).
Leden die voor deze IAK Zorgverzekering (Aon) + aanvullende verzekering kiezen ontvangen de volgende extra voordelen. Klik op onderstaande link.

Voor meer informatie over de zorgverzekeringen via Aon kunnen de leden contact opnemen met Aon. Telefoonnummer 040-2611888.
Geef bij de aanmelding het volgende collectiviteitsnummer door: 8086.

Zilveren Kruis Achmea (ZKA) – rechtstreeks naar de website via deze link

Collective Zorgverzekering KBO-PCOB Leden

Collectiviteitnummer:207000837

Bent u ouder dan 50 jaar en lid van seniorenorganisatie KBO of PCOB?  Met dit pakket krijgt u voordeel en korting.

3% korting op de basisverzekering

vanaf € 119,75 p/m

10% korting  op de aanvullende verzekering

vanaf € 2,03 p/m

10% korting op de tandartsverzekering

vanaf € 7,16 p/m

Meer voordeel

• Uw vergoeding binnen 3 werkdagen uitbetaald. Declareer uw zorgkosten eenvoudig en snel via Mijn Zilveren Kruis of de app.
  • Staat u op de wachtlijst voor een belangrijke medische behandeling? Of heeft u vragen over uw diagnose of behandeling? De Zorgcoach geeft u advies.
  • Heeft u vragen over uw gezondheid? Bijvoorbeeld over corona of een medicijn dat u heeft gekregen? Met de app Zilveren Kruis Wijzer krijgt u antwoord van (medisch) experts, waar u ook bent.

Leden nemen zelf contact op met Zilveren Kruis Achmea.
Telefoonnummer 071–7510056.
Geef bij de aanmelding het volgende collectiviteitsnummer door: 207000837.

CZ

Ook bij CZ kunt u een collectieve verzekering afsluiten. Op maandag van 12.00 tot 13.00 uur staat het mobiel kantoor van CZ op de markt in Liessel. Daar kun je meer informatie krijgen over een collectieve ziektekostenverzekering van CZ. Of bel met de klantenservice op telefoonnummer 088-55557777

Geef aan dat je via de KBO Kring Peelland een verzekering wilt afsluiten.

CZ geeft 5 % korting op de bassisverzekering.

Het collectiviteitsnummer van de KBO voor de CZ-verzekering  is: 2422719

Veranderen van zorgverzekeraar

Wil je van zorgverzekeraar veranderen, dan dient u uw huidige verzekering voor 31 december 2020 op te zeggen. Een nieuwe verzekering kan worden afgesloten tot en met 31 januari 2021