Meerdaagse reis

KBO Deurne-Zuid organiseert jaarlijks een 5-daagse reis.

 

De reis naar Duitsland  is gepland van 26 tot 30 mei 2024

In onze Nieuwsbrief en op onze website leest u te zijner tijd meer over de reizen.

Contactpersoon is Annie Kuunders,

Meerdaagse reis 2023                                                                                                       

Dit jaar bieden we u in samenwerking met Ghielen Touringcarbedrijf uit Beringe, een 5-daagse reis aan naar Odoorn in Drente

De datum is gepland van 3 -7 juli 2023

 

Reisverslag 5 daagse reis naar Odoorn

Vakantie Odoorn 3-7-2023

 

Na verschillende opstapplaatsen zijn we met 30 personen, waarvan 15 uit Liessel, vertrokken richting Odoorn. In de buurt van Loenen hadden we onze eerste stop met koffie en appeltaart.
S ’middags werden we ontvangen bij de Reuzen Elbert en Lambert in Schoonoord voor een geweldige lunch. Na een bezoek aan het openluchtmuseum ging het richting Odoorn. Nadat we het diner hebben gehad hebben we nog een film gekeken over Drenthe en gesjoeld voor de liefhebbers.

De 2e dag hebben we een mooie boottocht door de weerribben gemaakt. Met een gids die op humoristische wijze uitleg gaf hoe het riet groeit en over het werk voordat het riet op de daken ligt. ‘s avonds een quiz met Drentse spreekwoorden die we moesten vertalen in het Brabants. Dat viel niet mee.

 

De 3e dag kregen we te maken met de storm Poly. Na overleg met de chauffeur en ons zijn we toch vertrokken naar een overdekt winkelcentrum in Emmen. Het was, door de storm Poly, heel spannend en stil in de bus. Na de lunch in de bonte wever in Assen ging het naar boerin Agnes. We werden ontvangen met koffie en cake. Ze vertelde hoe ze als klein meisje een kalfje met de fles in leven had gehouden en zo verliefd was geworden op de boerderij. Ze is zelf geboren in het brabantse Nuenen en ging op stap in de Zeilberg bij Josje.  Ze had dus wel een klik met ons Brabanders. Na het proeven van de advokaat werd er volop gekocht van dit lekkere drankje. Weer terug in Odoorn stond onze kienavond op het programma.

De volgende dag hebben we een zeer interessante bustocht gemaakt naar de  Hondsrug met een gids die vertelde hoe de hunebedden zijn ontstaan. Tot op de dag van vandaag worden er nogsteeds stenen opgeploegd. In het Hunzendal tussen Ruinen en Exloo  is een natuurgebied ingericht van 400 ha (website lofarzone.nl) met een groot antenneveld. ’s Middags bezochten we de proefkolonie te Frederiksoord en in de avond konden we bowlen.

Dan was het alweer de laatste dag en 5e dag. Alle koffers weer in de bus en afscheid genomen van het hotel. Op de terugweg zijn we naar Borger gegaan voor het grootste hunebed. Vervolgens naar Hattem waar de bakker van het krakelingen museum ons verwelkomde met een lunch van versgebakken broodjes en krentewegge. De show die hij daar weg gaf, werkte op de lachspieren. We weten nu hoe we van brooddeeg mooie figuurtjes kunnen maken. Hattem is een mooi plaatsje met veel winkeltjes en terrasjes.
Na het afscheidsdiner in de Pastorie in Zeeland ging het huiswaarts. 
Een mooie vakantie, een prima hotel, lekker eten, een goede chauffeur (Ton Spee) en een fijn gezelschap. Wat wil je nog meer.

 

Annie Kuunders