PCDoeMee Centrum Liessel:

Het PCDoeMee project heeft als doelstelling het gebruik van de computer onder senioren te bevorderen.

Het is bedoeld voor alle Liesselnaren boven de 50 jaar, dus ook voor niet-leden van KBO-Liessel.

Het project wordt ondersteund door de Provincie Noord-Brabant, KBO-Brabant en SeniorWeb.

PC DoeMee

Eind september gaan de computercursussen in De Kastanje weer van start

U kunt zich opgeven voor computercursussen of workshops, een ideale manier om wat meer kennis en vaardigheden op te doen.

Kijk verder op deze pagina naar ons cursusaanbod en het aanmeldingsformulier.

De activiteiten van PC-Doemee in de Kastanje worden per 8 september weer opgestart zover als dat mogelijk is.

Cursussen van het SeniorWeb Leercentrum  PC-DoeMee in De Kastanje

We kunnen er niet meer omheen: zelfs de overheid gaat digitaal. Uw bankzaken, uw belastingen, bellen met je familie en veel meer zaken gaan via de computer, je mobiele telefoon of tablet. Ons Leercentrum wil u helpen om deze middelen te leren gebruiken.

De PC-DoeMee groep van KBO-Liessel begint na de zomervakantie, eind september, weer met de lessen .

De inloop begint kort na de vakantie weer op 8 september

De inloop is op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur  In juli en augustus is er geen inloop.

Iedereen is welkom bij de inloop: je hoeft geen lid te zijn van KBO-Liessel. Als je een cursus wilt volgen, dien je wel lid te zijn of te worden.

Het afgelopen seizoen hebben ongeveer 30 KBO-leden uit Liessel, Neerkant en Helenaveen zich opgegeven voor de diverse cursussen en workshops.

Omdat de opzet van het afgelopen seizoen succesvol is gebleken, willen we globaal op dezelfde voet verder gaan.  We zien een trend van minder gebruik van laptop/computer naar meer gebruik van tablet/smartphone.

Onze werkgroep heeft ervoor gekozen om in  kleine groepjes te werken, zodat we veel persoonlijke aandacht kunnen geven aan onze cursisten.

PC-DoeMee

Heb je problemen met je computer of tablet of wilt u iets meer weten over een programma, loop dan op dinsdagmiddag tussen half twee en half vier even binnen in De Kastanje en laat u door onze vrijwilligers uit de brand helpen.

Ook kunnen zij u informatie/advies geven over de aanschaf van apparatuur.

Spreekuur PC-DOE-MEE Liessel

Met inachtneming van de Corona-veiligheidsregels, wil PC-DOE-MEE vanaf dinsdag 1 september weer starten met het computer-spreekuur. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over computer of telefoon.
Iedereen is welkom, maar…..pas na opgave. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we afstand houden.
U kunt zich ’s ochtends tot 12 uur opgeven bij Mariëtte Corstens: mariettecorstens@gmail.com of
telefoon: 06-29389483

Indien u niet naar het spreekuur wilt/kunt komen en toch vragen heeft, kunnen wij u misschien op afstand helpen.
Bel dan ook bovenstaand nummer.

Toon van Duijnhoven kan computerproblemen bij u thuis oplossen.
Telefoon: 0493-341559

Als gevolg van het corona virus kan ik beter niet bij u thuis komen. Er is wel hulp mogelijk op afstand. Via het programma Teamviewer kan ik eventueel hulp bieden. Daarvoor moet u wel het programma ‘teamviewer’ op uw computer installeren. Dat kan via de website  http://www.teamviewer.com

Kijk ook eens op de website van Seniorweb. Deze website is speciaal voor senioren ingericht en geeft veel tips voor computergebruik door ouderen. Ook kun je er een online-cursus volgen.  Klik HIER

Onze vrijwilligers zijn:

Mariëtte Corstens, Wilma van Lier, Ger Meulendijks, Toon van Duijnhoven, Henk Hikspoors, Jeanne van Eijk, Joke van der Tol en Huub Hermans.

Om onze groep vrijwilligers op peil te houden blijven we op zoek naar nieuwe (hulp-)docenten.

Is dit iets voor jou? Geef je dan op bij  Mariëtte Corstens (06-29389483) of bij één van onze vrijwilligers.

Cursusaanbod PC DoeMee De Kastanje Liessel   2020/2021

Start: eind september of half januari, op dinsdagochtend of dinsdagmiddag.

We bieden de volgende cursussen aan:

Aanbod september PC DoeMee De Kastanje Liessel

Start: 29 september 2020

Voor de cursus dient u lid te zijn van de KBO.
De cursus kost 5 euro per les van ±1,5 uur, inclusief cursusmateriaal; bij de eerste les af te rekenen.
Deelnemers uit Neerkant en Helenaveen betalen éénmalig 10 euro extra.

Naam:                                                     Email:

Adres:                                                     Postcode:             Plaats:

Tel:                                                         Geboortedatum:

Wil graag deelnemen aan:

• Oefenen met beeldbellen: 1-2 lessen
  • Windows 10 6 lessen
  • Werken met Ipad en Iphone: 6 lessen
  • Werken met Androidtablet en telefoon: 6 lessen
  • Mappen maken en computer opschonen, veiligheid en onderhoud in Windows 10, werken met OneDrive, Dropbox en/of the Cloud: 4-6 lessen
  • Foto bewerken en fotoboek maken: 6 lessen

• Workshop: We hebben verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld:
    (een workshop duurt 1,5- 2uur. Altijd op dinsdag
     Doe meer met je mobiel of tablet
     Werken met WhatsApp: personen en groepsapp
     Hoe krijg ik een app op mijn telefoon; appstore en wat kan ik ermee?
     Hoe kan ik foto’s versturen of op mijn computer zetten
     Glasvezel: emailadres veranderen
     Betaalverzoek versturen via Tikkie
     Digitaal nalaten

Heeft u zelf nog een onderwerp voor een workshop?:

………………………………………………………………….

Wilt u onderstaande ook invullen:

• Ik heb computersysteem: Windows 10
  • Ik heb een laptop en kan die meenemen naar de cursus

Dit formulier vóór 10 september volledig ingevuld mailen naar:

mariettecorstens@gmail.com

Of inleveren bij: Ger Meulendijks,  Oude Molen 5, Liessel

Klik op Aanmeldingsformulier om u aan te melden voor een of meer cursussen of workshops

Of mail het naar: kboliessel@gmail.com

Of naar :           mariettecorstens@gmail.com

Als u meer informatie wilt, neemt u dan even contact op met Ger Meulendijks. Hij is de contactpersoon vanuit de KBO. Tel. 0493-342095.

Werkgroep PCDoeMee:

Naam: Tel.nr.