“De volksvriend ” Liessel

Klik op de afbeelding

Dierenpoort bij Het Keelven

                                                     Fietsen

Fietsen, een heerlijke ontspanning voor jong en oud en je blijft er vooral fit en vitaal bij.

KBO Liessel organiseert maandelijks een fietstocht, van april t/m september. Deze vindt in principe plaats op de vierde donderdag van de maand. Het vertrek is bij De Kastanje om 13.00 uur. Voor uw eigen veiligheid en die van de groep krijgt iedereen bij vertrek ’n geel hesje, dat na de fietstocht weer wordt ingeleverd.

Onze routeplanner Theo Gielen zorgt voor een mooie route en een terras stop  (voor eigen rekening), soms in combinatie met ’n kleine excursie.

Als het regent of het waait erg hard, dan gaat de fietstocht niet door. De contactpersoon is Toon van Duijnhoven. Voor informatie kunt u bij hem terecht, tel. 341559 of 06 50526340.

 

Eerste fietstocht van 2023

Op 4 mei een week laters als gepland onze eerste fiets route van dit jaar gedaan . Met  13 leden en prachtig weer een mooie tocht om de Peel gedaan. Via Neerkant Meijel Grashoek Helenaveen Griendsveen weer terug naar Liessel.  Na 40 km weer terug thuis.
Onze nieuwe routeplanner Theo Gielen had een mooie route gemaakt  en gaf ook nog oudheidkundige uitleg over Helenaveen o.a het huis van Jules de Corte en de tabaksdrogerij van de vroegere Maatschappij Helenaveen. 
Ook had hij een leuk terras geregeld bij Golfclub  ‘De Peelse Golf’ in Evertsoord.
 
Een leuke fietsdag.
 
 
Fietstocht Deurne Zuid
Donderdag 25 mei hebben we onze gezamelijke fietstocht met Neerkant en Helenaveen  gedaan . De route werd door afdeling Neerkant georganiseerd en ging via een flinke omweg naar Nederweerrt-Eind  waar we een bezoek brachten aan een kaasboerderij We werden ontvangen met koffie en kaasplankje.  Daar konden we diverse smaken kaas proe ven. (o.a. koffie kaas pesto kaas  oude jonge). Daarna een interesante rondleiding door het bedrijf (kaasmakerij kaasopslag Melkrobot).Er werden nog diversen andere smaken gemaakt. Heel leuk om een keer te zien.
Op de terugweg de kortste route naar Liessel genomen omdat de afstand die Neerkant had gemaakt te lang werd. Ondanks dat enkele fietsers het te moeilijk kregen met die harde wind waar we tegenin moesten  toch noch 60 km gefietst.
Best een leuke fietsdag
 
Volgende fietstocht donderdag 22 juni. Vertrek 13.00 bij  de Kastanje
 
Fietstocht afgelast door slecht weer. Alsnog gefietst op 6 juli met 15 deelnemers. We hadden ook nog te kampen met een lekke band
Route ging over Vlierden langs De Bikkels richting de Rakt. Vervolgens over Bakel  Milheeze  Zeilberg weer naar Liessel .Koffie stop bij Nederheide in Milheeze
 
FIETSTOCHT OP 27 JULI AFGELAST VW SLECHTWEER
 

Terug naar startpagina